Hopp til hovedinnholdet
www.matematikk.org

Brøkreser

Trenger du øvelse i brøkregning eller er du klar for å vise at du er en Brøkreser?

Brøkreseren gir trening i brøkregning og du får bryne deg på andre typer brøkoppgaver. Spillet tilbyr en treningsmodus der det ikke blir tatt tid og og du får umiddelbart tilbakemelding på om det avgitte svaret er riktig. Treningsmodusen gir ikke diplom. Velger du å spille, skal oppgavene løses på tid, og poengsummen bestemmer om du får et diplom og om det er bronse-, sølv- eller gullmedalje på diplomet!

Valg av trinn
Ved å klikke med musepekeren på en trinn-knapp, får du se operatorer og vanskelighetsgrader. Etter å ha trykket på ønsket vanskelighetsgrad, får du velge mellom treningsmodus eller spillet.

Valg av oppgavetype
Brøk og desimaltall, Prosentblanding, Større, mindre eller lik?, Fellesnevner, Forkort, Utvid og Brudden brøk er oppgavetypene du kan velge mellom. Trykk på ønsket oppgavetype og vanskelighetsgrad. Velg om du ønsker å øve litt (treningsmodus) eller om du med det samme ønsker å spille.

Velg trinn, regneart og vanskelighetsgrad og gå for gullmedaljen!

Trinn: 5
Trinn: 6
Trinn: 7

Velg oppgavetype og vanskelighetsgrad og gå for gullmedaljen!

Brøk og desimaltall

Tren på å gjøre om brøk til desimaltall og desimaltall til brøk! Løs oppgaven og finn det riktige svaret blant fire svaralternativer.

LettMiddelsVanskelig

Prosentblanding

Gjør om prosent til desimaltall eller brøk og omvendt! Finn det riktige svaret blant fire svaralternativer.

LettMiddelsVanskelig

Større, mindre eller lik?

Finn den største eller minste brøken eller det riktige tegnet (<, >, =). Ett av tre svaralternativer er riktig.

LettMiddelsVanskelig

Fellesnevner

Utfordringen er å finne fellesnevneren for de gitte brøkene, brøker som har den gitte fellesnevneren og vise hvordan fellesnevneren brukes. Ett av fire svaralternativer er riktig.

LettMiddelsVanskelig

Forkort brøken!

Bli mester i å forkorte brøker! Oppgavene gir trening i å forkorte en brøk og gjøre om brøk til blandet tall eller heltall. Finn det riktige svaret blant fire svaralternativer.

LettMiddelsVanskelig

Utvid brøken!

Utvid en brøk, gjør om blandet tall og heltall til brøk og finn likeverdige brøker! Finn det riktige svaret blant fire svaralternativer.

LettMiddelsVanskelig

Brudden brøk

Skritt for skritt kan du gjøre om en brudden brøk til vanlig brøk. Husk at telleren eller nevneren kan være et heltall. Ett av fire svaralternativer er riktig.

LettMiddelsVanskelig
Hopp over bunnteksten