Hopp til hovedinnholdet
www.matematikk.org

Bli med i Kengurukonkurransen!

Syns dere oppgavene i julekalenderen er engasjerende og spennende? Oppgavene kommer fra Kengurukonkurransen, som er en internasjonal konkurranse for elever fra 4.- 10. trinn. I Norge starter Kengurukonkurransen 16. mars, og påmeldingen er nå åpnet!

Kengurukonkurransen er en fin mulighet til å motivere og inspirere flere til å utforske matematikk!

Oppgavene er en blanding mellom enkle, middels og utfordrende oppgaver som kanskje ikke elevene møter i den ordinære undervisningen. Målet med konkurransen er å øke elevenes motivasjon og interesse for matematikk. De siste årene har over 15 000 elever deltatt i konkurransen.

Mer informasjon og påmelding finner du hos Matematikksenteret NTNU

Kengurukonkurransen from Matematikksenteret on Vimeo.

 

Slik foregår Kengurukonkurransen 

  • Læreren melder på sine elever.
  • Elevene gjennomfører konkurransen individuelt. Det er fem svaralternativer for hver oppgave, noe som bidrar til å ufarliggjøre deltakelsen. Læreren sørger for at konkurransereglene følges.
  • Læreren registrerer elevenes svar for å konkurrere med andre skoler i Norge.
  • Læreren avgjør selv når konkurransen gjennomføres i klassen, men resultatene må være registrert innen fristen 14. april klokka 18:00.
  • Elevene som skårer høyest på hvert trinn, får et spesialdesignet diplom. I tillegg trekkes det ut to premier til grupper/klasser på hvert trinn (4.-10.trinn). Alle som har registrert resultatene sine på nett, er med i trekningen. 
  • Når konkurransen er over, publiserer Matematikksenteret en anonymisert 10-på-topp-liste (kun trinn og skole offentliggjøres).
Del på Facebook

Del på Facebook

Hopp over bunnteksten