www.matematikk.org

Til lærere

For å gjøre det mer oversiktlig har vi inndelt stoffet til lærere etter ulike målgrupper (trinngrupper). For å se hva vi har, velg ønsket målgruppe i høyrespalten. Menyen i venstrespalten vil vise deg alt vi har for deg som er lærer. 

 

Undervisningsplanlegging

Knapt med tid og mange undervisningstimer som skal forberedes der nytt stoff gjennomgås? Du trenger ikke å finne opp alt kruttet selv. Ved å velge ønsket trinn og hovedområdet eller kompetansemål kan du søke blant 400 velfungerende undervisningsopplegg. Hvis det er et avbrekk i timen eller en repetisjonsøkt dere skal gjennom, ta en titt på mini-undervisningsopplegg som kun tar 15 minutter å gjennomføre.

Våre spill spenner fra de fire regneartene og gangetabellen til brøkregning, tekstoppgaver og logikk. Menypunktet Om spillene beskriver hvert spill. Finn spillet som passer dere og sett av tid til å jobbe med matematikk på en morsom måte!

Flere motiverende og engasjerende aktiviteter er å finne i Matematikktivoli. Aktivitetene egner seg godt til Matematikkdagen, rebusløp eller liknende. En annerledes matematikktime kan man få ved å besøke ditt Vitensenter. Besøk på Vitensenter viser beskrivelser av matematikkaktivitetene på de ulike Vitensentre.

Tilpasset opplæring

Øvelse gjør mester! Men øvelsene må tilpasses elevens eget nivå. Med mange elever i klasserommet og begrenset tid kan dette være en utfordring. Vi har ulike typer oppgaver til bruk i klasserommet. Treningsleir er vår oppgavedatabase med oppgaver fordelt på trinn i grunnskolen, tema/begrep, kompetansemål og vanskelighetsgrad. I tillegg finnes det tekstoppgaver eller "grubliser" i Tekstnøtter og tidligere utgaver av Julekalenderen.

Publisert: 09.08.2012 Endret: 13.06.2014

Til lærerstoff for:

1.-4. trinn 5.-7. trinn 8.-10. trinn 11.-13. trinn