Hopp til hovedinnholdet
www.matematikk.org

Spilleregler

Regn ut og finn form

I tillegg til at brikkene har regnestykker på seg er de utstyrt med bilder av geometriske former. Enhver regnebrikke må plasseres inntil en brikke som allerede ligger i rutenettet. Den må passe til brikken den legges inntil, enten ved at de har samme svar på regnestykkene sine, eller ved at de har samme geometriske form. Det betyr at en regnebrikke med en firkant og regnestykket 2 + 2 enten kan settes inntil en regnebrikke med firkant eller en brikke med tallet 4... eller begge deler.

Fyll hele rader

Hvis du klarer å fullføre en hel rekke eller rad vil regnebrikkene forsvinne og avdekke deler av bildet. Dette gir deg poeng samtidig som det gir deg større plass å jobbe på, slik at det blir lettere å fullføre resten.

Brikken passer ikke inn!

Hvis du ikke finner plass til en tallbrikke kan du kaste den i skålen til uglen til venstre på spillebrettet og få en ny. Tre regnebrikker etter hverandre kan du kaste, men flere klarer ikke uglen å bære. Den fjerde vil avslutte spillet. Heldigvis er det slik at uglen kaster ut regnebrikker fra skålen etter hvert som du får lagt nye regnebrikker på spillebrettet. Det betyr at du kan kaste utallige regnebrikker i uglens skål, bare ikke mer enn tre på rad.

Joker og trylleugler

Fargerike brikker er jokere. Disse kan du plassere hvor du vil!

Se opp for trylleuglen! Trylleuglen tryller bort en av regnebrikkene som allerede ligger på brettet. Her gjelder det å være lur! Nå kan du ta vekk en regnebrikke som lager trøbbel for deg.

Del på Facebook

Del på Facebook

Hopp over bunnteksten