Hopp til hovedinnholdet
www.matematikk.org

Historikk

I 2002 ble nettstedet lansert for første gang. Siden da har både utseendet og innholdet blitt endret med jevne mellomrom. Under følger det vår tidslinje med tilhørende endringer.

Idéen om et spennende og lærerikt nettsted i matematikk kom allerede høsten 2000. Høsten 2002 ble lærersidene lansert og dermed ble matematikk.org født. Denne gangen bestod nettstedet av en matrise av undervisningsopplegg i matematikk, matematikktivoliet, matematikk i oljebransjen, skolekonkurranser i matematikk, Abelhjørnet, matematiske tekster, biografier og Mia og Marius.

matematikk.org i 2002

I 2003 kom elevsidene. De minste fikk Orakeltjenesten, bordspill og spillgalleriet bestående av de interaktive spillene Gangetesteren, Regneregn, Mastermind, Memory, Magisk kvadrat og Regnemesteren. Ukebok, mattelab og talltriks, Teller matte? og Hovedfagsundersøkelsen var tilpasset for ungdomsskolen og videregående skole.

Samme år ble matematikk.org vinneren av Rosing informasjon 2003 fra Den Norske Dataforenings Internettpriser. Begrunnelsen var som følgende:

"Det beste informasjonsnettstedet strukturerer og presenterer store informasjonsmengder på en lettfattelig og oversiktelig måte for brukerne. Det skal være enkelt å enten søke eller navigere seg frem til den informasjonen man er ute etter - uansett hvor i strukturen man er."

Året etter ble foreldresidene lansert. I tillegg til å finne informasjon om gjeldende læreplaner, matematikkvansker, spill og aktiviteter og Abels hjørne kunne foreldre gjenoppfriske fagkunnskapen i repetisjonskursene. Samtidig ble spillgalleriet supplert med Topp-scorer'n.

matematikk.org i 2004

Sudokubasillen i 2005 var inspirasjon for det nye interaktive spillet Sudoku. Like etter fulgte vårt eget Karrieresenter med informasjon om blant annet opptakskravene, læresteder og matematikk i arbeidslivet.

Våren etter ble dataforeningens NKUL-pris for beste nettstedet 2006 tildelt matematikk.org med begrunnelsen:

"For en løsning som er et stort inspirasjonssenter for faget."

Samme år ble spillsamlingen nok en gang utvidet. Denne gangen lagde vi det nye interaktive spillet Kakuro. Rett etter var arbeidet med fornyingen av nettstedet i gang.

5-års jubileum ble feiret høsten 2007. I tillegg til nytt design og ny teknisk plattform åpnet vår oppgavedatabase Treningsleir for 1. trinn og 2. trinn på barneskolen og Vg1T.

matematikk.org i 2007

Like etter åpnet Treningsleir for 3. og 4. trinn og vi lagde et sett på ni matematikkplakater tilpasset grunnskolen. Høsten 2009 mottok alle landets grunnskoler ett sett med plakater sammen med en etterbestillingslapp. Da utsendingen ble avsluttet, var det til sammen sendt ut over 20 000 hele sett.

Spillet Regneregn ble publisert i Flash. Karriereguiden var det nye karrieresenteret med blant annet yrkesbeskrivelsene importert fra utdanning.no.

I årene som kom ble Treningsleir utvidet med oppgaver for 5. og 6. trinn og deretter 7. og 8. trinn. Spillsamlingen fikk nye egenlagde spill Brøkreser, Hanois tårn og Matteknekker'n og importerte amerikanske og britiske spill: KenKen, FlowerPower og SigmaPrime. Gangetesteren ble først publisert i Flash og deretter utvidet fra den lille gangetabellen til alle gangene fra 1 til 20.

August 2012 feiret matematikk.org 10-års jubileum og i den forbindelse fikk nettstedet nytt design og ny struktur. Treningsleir åpnet for 9. og 10. trinn og dermed ble en oppgavedatabase for hele grunnskolen og Vg1T.

Spillet Regnemesteren relanseres i en ny teknisk løsning og med 1000 nye oppgaver.

Som en del av prosjektet Innovativ bruk av Feide, ble konkurransene Miniregnemesteren publisert. Feide-pålogging vil gi de nødvendige brukerdataene for både trinn og fylke slik at elevene slipper å registrere dette før de setter i gang og kan konkurrere mot andre på trinnet de er på.

Del på Facebook

Del på Facebook

Hopp over bunnteksten