www.matematikk.org
Trinn 11-13Elever Trinn 11-13Lærer Trinn 11-13Foresatt

Undervisningsopplegg

Trenger du et velfungerende undervisningsopplegg eller ønsker å bli inspirert og få nye idéer? Under kan du se to av våre 400 velfungerende undervisningsopplegg!

For å søke blant alle undervisningeoppleggene, velg det ønskede trinnet og deretter et hovedområde eller kompetansemål. Kompetansemålvalg spesifiserer søket ytterligere. I søkeresultatet er det antydet på hvert enkelt undervisningsopplegg hvilket trinn de passer best til.

Velg trinn og finn undervisningsopplegg.
Trinn: R2

Fra grader til radianer

Hva med eksperimentering og måling som fører til en grunnleggende forståelse for sammenhengen mellom grader og radianer? Ved hjelp av egenaktivitet får elevene også en forståelse av sammenhengen mellom sinus som forholdstall og sinus som en funksjon.
Trinn: 10, Vg1T, Vg2P

Potenser og mønstre

Undervisningsopplegget baserer seg på metoden matematisering. En viktig del av læring er refleksjonen over at de mønstrene som er oppdaget, kan kobles til tidligere læring. Elevene blir veiledet gjennom gjenkjennelse og fortsettelse av mønstre i tallfølger til å finne på idéer rundt negative potenser og null som potens.