www.matematikk.org
LærerstudenterLærerstudenter

Lærer ved Hånes skole i Kristiansand vinner Holmboeprisen

Lærer Geir Birkeland ved Hånes skole er vinner av Holmboeprisen 2019.  Han har utmerket seg gjennom en lekpreget matematikkundervisning som motiverer og engasjerer elevene på småtrinnet.

Lek og fysisk aktivitet

Birkeland er opptatt av at undervisningen skal være lekpreget, lystbetont og at elevene skal få være i fysisk aktivitet. Klasserommet innreder han slik at det inspirerer til læring. Ved hjelp av farerikt materiell og varierte aktiviteter og oppgaver vekker han glede og engasjement hos elevene. Han legger vekt på at de ikke blir sittende lenge ved pulten av gangen. Engasjementet hans strekker seg langt, så langt at ferier og fritid blir brukt på å utvikle materiell og aktiviteter som kan bidra til læring og motivasjon hos elevene.

Samtaler og argumentasjon

Matematiske samtaler og argumentasjon er sentrale elementer i Birkelands undervisning. Han legger vekt på forståelse i matematikk, og det å se etter og utforske mønster er en sentral del av undervisningen. Birkeland tilpasser aktivitetene til den enkelte elev, og han er opptatt av at det å gjøre feil er en naturlig del av læringsprosessen.

Les mer om Geir Birkelands undervisning og hvorfor han vant prisen: Holmboeprisen

Prisutdelingen mandag 20. mai 2019

Holmboeprisutdelingen skjer mandag 20. mai 2019 i Oslo katedralskoles lokaler kl 10:00 - 10:45. Holmboeprisen overrekkes av kunnskapsminister Jan Tore Sanner under en høytidelig seremoni på Oslo katedralskole. Det er Norsk matematikkråd som står bak prisen som er på 100.000 kroner. Vinnerlaget fra UngeAbel-konkurransen for 9. klassinger skal også presentere sin prosjektoppgave. Prisutdelingen er åpen for alle.

Matematikk­lærere og alle andre som har interesse for matematikk­undervisning i skolen inviteres til Holmboesymposiet med lunsj som avholdes i Oslo katedralskoles lokaler etter utdeling av Holmboeprisen. Holmboesymposiet krever påmelding og er allerede fullbooket. 

 

 

Publisert: 16.05.2019

Eksterne lenker