www.matematikk.org
Trinn 8-10Elever Trinn 8-10Lærer Trinn 8-10Foresatt

Hvem kan jeg spørre?

 

  • Hvilke fag skal jeg velge?
  • Hvor mye matematikk trenger jeg?
  • Hva skal jeg gjøre etter videregående skole, eller etter studiene?
  • Hvilket yrke har jeg mulighet til å velge med matematikk som et av mine fag?
  • Hvordan er det å studere matematikk?
  • Hvorfor skal jeg velge matematikk?

Spør venner og kjente

Snakk med de rundt deg som studerer eller jobber. Få greie på hvilke erfaringer de har fra studiedagene og arbeidslivet.

Bruk internett

Når du skal gå fra ungdomsskole til videregående opplæring, kan du bruke informasjonen på vilbli.no til å orientere deg om hva du kan, bør og må gjøre. Når du skal fra videregående til høyere utdanning, har alle studiestedene informasjon på sine hjemmesider om hva de tilbyr. Når du går inn på nettsidene til en høgskole eller et universitet ser du etter deres "Studietilbud". På nettsidene til Samordna opptak er det til enhver tid oversikt over alle læresteder i Norge.

Rådgiveren

Skolens rådgiver har lang erfaring og gode tips å komme med. Rådgiveren kan hjelpe deg å finne den nødvendige informasjonen du trenger, og han/hun kan også hjelpe deg med selve søknaden til videre studier.

Studieveilederen

Visste du at det er mulig å ta direkte kontakt med en studieveileder ved det universitetet eller den høyskolen du kunne tenke deg å søke på?

En studieveileder kan vanligvis nås per telefon, e-post eller ved å ta en tur til det aktuelle lærestedet og slå av en prat.

Hvorfor skal jeg velge matematikk?

Professor Espen Andersen skrev i Aftenposten i 2006 om 11 grunner til å velge matematikk på videregående skole, og denne artikkelen finner du under interne lenker. 

Publisert: 30.05.2008

Tilsvarende emner behandles også i

Eksterne lenker