www.matematikk.org
Trinn 5-7Elever Trinn 5-7Lærer Trinn 5-7Foresatt

Målgruppe:

8. trinn
9. trinn
10. trinn

Julekalender 2002, 8.-10. trinn

Lærerens instruksjoner

Kurt og Kine er heltene i årets adventshistorie der de redder julefeiringen for store og små. Ved hjelp av å løse matematikkoppgaver de får tilsendt som mystiske SMS-meldinger finner de til slutt frem til hvordan julekatastrofen kan unngås. Det hele er formet som en engasjerende krimhistorie hvor mange forskjellige tråder er vevd inn.

Julekalenderen er en historie med 24 deler, som passer til høytlesing i klassen. Etterhvert som historien bygger seg opp, vil løsningene på matematikknøttene lede klassen videre mot et løsningsord som vil avsløre plottet og redde alle fra julemarerittet.

I tillegg til en ny episode hver dag, finner dere "Julekveldsvise" av Alf Prøysen og et rutenett under vedlegg i høyre marg. Disse trenger dere gjennom hele julekalenderen. Det kan derfor være en ide å henge både "Julekveldsvise" og rutenettet på veggen i klasserommet. Løsningene av matematikknøttene er alltid et heltall som dere ved å bruke "Julekveldsvise" skal gjøre om til en bokstav. Bokstaven settes så inn i rutenettet. Les første episode,- der står fremgangsmåten forklart.

Elevens oppgaveark

Historie og oppgaver finner du i vedlegget til høyre.

Skrevet av

Annette Hessen Bjerke
Annette Hessen Bjerke
Nils Voje Johansen
Nils Voje Johansen
Yngvar Reichelt
Yngvar Reichelt

Institusjon

Universitetet i Oslo