www.matematikk.org
Trinn 5-7Elever Trinn 5-7Lærer Trinn 5-7Foresatt

Vitensenteret innlandet: Origo for alle!

Vitensenteret i Gjøvik tilbyr elevene en spennende, engasjerende og annerledes matematikkopplevelse i deres eget matematikkmiljø Origo!

Vitensenteret innlandet

Matematikkaktivitetene på Vitensenteret innladet er kort beskrevet under. For mer informasjon se eksterne lenker.

Bildet av Origo

Origo (alle)

Elevene møter Origo og historiske matematikere. Ulike matematikkutfordringer introduseres og jobbes med i mindre grupper. Deretter blir elevenes oppgave å finne spennende og morsomme matematikkaktiviteter i matematikkmiljøet Origo. Besøket tilpasses aldersgruppen til elevene, og læreren får tips til hvordan aktivitetene fra Origo kan brukes videre i arbeidet med matematikk.

Gruppene kan komme på et "generelt matematikkbesøk", men ulike emner som posisjonssystemet, desimaltall, brøk, funksjoner, ligninger, sannsynlighet, statistikk og andre tallsystemer kan også velges. Uansett aldersgruppe og emne er hovedmålet å vise de besøkende at matematikk er variert og spennende, og at matematikk finnes overalt!

Elevene på besøk på senteret

Stort og smått (6.-13.trinn)

Målestokk, forstørrelser og forminskninger jobbes det praktisk med i dette temaet. Elevene bruker blant annet kartet over Gjøvik, byggeplassen og modellen av verdensrommet, og aktivitetene er tilpasset elevenes alder. Læreren får tips og ideer til etterarbeid.

Publisert: 18.07.2012 Endret: 28.08.2012

Eksterne lenker