www.matematikk.org
Trinn 5-7Elever Trinn 5-7Lærer Trinn 5-7Foresatt

Vitensenteret i Trondheim: Klarer du matemtikkløypa?

Vitensenteret i Trondheim tilbyr matematikkaktivitetene Matematikkløypa og Thomas Angells matematiske utfordring. I tillegg låner senteret ut et komplett undervisningsopplegg med utstyr for Matematikk og Ornamentikk.

Vitensenteret i Trondheim

Under følger det en kort beskrivelse av aktivitetene. For mer informasjon samt undervisningsmateriale og liknende se eksterne lenker.

Matematikk og Ornamentikk (5.-10.trinn)

Et komplett undervisningsopplegg med fokus på matematikk og ornamentikk. Opplegget er utviklet i samarbeid med Nordenfjelske kunstindustrimuseum (NKIM) i Trondheim. Alt nødvendig utstyr kan lånes gratis i inntil en måned etter avtale med NKIM. Varighet: 3 timer.

Matematikkløypa (8.-13.trinn)

Aktiviteten består av til sammen 18 samarbeidsoppgaver med tilhørende konkretiseringsmateriell. Oppgavene er av varierende vanskelighetsgrad og tematisk innhold. Omfanget kan varieres ved å plukke ut de oppgavene som passer for aldersgruppen og faglig fokus. Aktiviteten gjennomføres på Vitensenteret og blir ledet av en guide. Forarbeid, etterarbeid og løsninger er å finne i eksterne lenker.Thomas Angells matematiske utfordringer (6.-10.trinn)

Elevene møter problemløsningsoppgaver og statistikkoppgaver
 som dels løses i undervisningsrom dels med interaktive modeller i utstillingen. Aktiviteten gjennomføres på Vitensenteret. Varighet: 1,5 til 2 timer.

Publisert: 18.07.2012 Endret: 28.08.2012

Eksterne lenker