www.matematikk.org
Trinn 11-13Elever Trinn 11-13Lærer Trinn 11-13Foresatt

Hvorfor sendes diplom på e-post?

Spørsmål:

Tor Erik, far

Hei:-)
 
Jeg har noen spm. ang nettsidene deres:
 
Min sønn har denne uken en nettlekse på matematikk.org og etter å ha gjennomført et nivå blir han bedt om å skrive inn navn, alder og e-postadresse for å få tilsendt diplom.
Spørsmålene mine er;

  • Hva skjer med e-postadressen hans?
  • Blir den lagret i en database?
  • Hvis den blir lagret i en database, hva brukes e-postadressen til?
  • 
Blir resultatetene "satt sammen" med e-postadressen slik at man ser hvor "flink" eller hvor "dårlig" personen med den e-postadressen er?
  • 
Risikerer man å få tilsendt reklame eller annen info fra matematikk.org eller andre aktører? 

  • Hva slags sikkerhet er på denne basen?
  • 
Risikerer min sønn å motta en masse spam-mail? 

  • Kan vi risikere at basen blir solgt til private interesser?

 
Elevene lærer om nettvett på skolen og at de skal være forsiktige med å oppgi personalia. Er litt usikker på hva jeg mener om at elevene må skrive inn e-postadressen for å få diplom. Har forsøkt å finne svar på mine spørsmål på nettsidene deres, men har ikke funnet noe som omhandler nettopp dette.
Jeg regner med at alt er i "sin skjønneste orden", men når jeg ikke finner/har informasjon om dette tillater jeg meg å stille noen spørsmål:-)
 
Med vennlig hilsen,
Tor Erik
(far)

Svar:

Hei, Tor Erik!

Hei!

Takk for din henvendelse. Vi setter stor pris på at foresatte engasjerer seg og vi synes du stiller viktige spørsmål.

Som du sikkert vet, er matematikk.org helt gratis og åpent for alle. Ettersom vi ikke krever pålogging på nettstedet og dermed heller ikke på spill, har vi ikke informasjon om en bruker. Dette gjenspeiles i når en spiller flere omganger innen samme spill, vil hver gang ved avsluttet omgang feltet for e-posten være tomt. Dette viser tydelig at vi ikke lagrer brukerinformasjon.

Årsaken til at vi supplerte tilbudet der diplom kan skrives rett etter avsluttet omgang med mulighet for diplom på e-post, skyldtes de mange henvendelsene fra skoler der elevene ikke fikk lov til å skrive ut diplom på skolen. Dette resulterte i at elevene ble skuffet og vi kjenner til flere tilfeller der de måtte spille på nytt hjemme for å kunne hente ut diplom. I tillegg sender flere av elevene diplom til foresatte, besteforeldre og liknende for å vise hvor flinke de er.

Rett etter at e-postadressen er skrevet inn, blir kun diplomet sendt og e-postadressen er slettet. Med andre ord ingenting av informasjonen blir lagret og ingen reklame eller liknende sendes i e-posten med diplomet. Vi har ingen database eller koblinger mellom elevens resultater og e-postadressen, navnet eller alderen som blir fylt inn. Vi forsikrer deg om at dersom informasjonen skulle ha blitt lagret, ville det stått klart og tydelig på samme side som de tomme feltene som skulle fylles ut.

Informasjon om hvem som står bak nettstedet samt mye annet finner du på Om matematikk.org.

Ha fortsatt en riktig god da!

Vennlig hilsen,
Oraklet

Publisert: 13.11.2012