www.matematikk.org
Trinn 11-13Elever Trinn 11-13Lærer Trinn 11-13Foresatt

Ny realfagsstrategi og en realfagsdugnad

Mens vi venter på at kunnskapsministeren lanserer ny realfagsstrategi 19. august kl.12 er 1034 frivillige nordmenn klare til å bli invitert ut på skoler for å fortelle om hvor spennende det er å jobbe med realfag.

På onsdag 19. august kl.12 legger kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fram en ny, nasjonal strategi for realfag. Mens vi venter på denne, står det 1034 frivillige nordmenn klare til å bli invitert til skolene og fortelle elevene hvorfor realfag er viktig.

Hentet fra pressemeldingen:

På tross av oppslag om dårlige matematikkresultater og nedgang i oljebransjen er det en betydelig økning i antall søkere til realfagene. Ifølge Samordna opptak har søkningen til realfag og teknologi- studier hatt en økning på 5% fra i fjor til i år.

- I tillegg til ingeniører og teknologer trenger vi mange dyktige fagarbeidere i årene som kommer - rørleggere, tømrere, elektrikere og sykepleiere, for å nevne noen. Felles for alle disse yrkene er at gode matematikkunnskaper må ligge i bunnen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

- Rollemodellene som møter elever på ungdomsskoler og videregående skoler er viktige forbilder. Vi trenger flere slike realfagshelter, for å vise at realfag kan brukes til mye – for eksempel til å få jobb innen helse eller bistand, understreker Røe Isaksen.

Bak initiativet rollemodell.no står Nasjonalt senter for realfagsrekruttering. Tilbudet deres er landsdekkende og kan bestilles på nett. For mer informasjon se i høyrespalten!

 

Publisert: 17.08.2015

Eksterne lenker