www.matematikk.org
Trinn 11-13Elever Trinn 11-13Lærer Trinn 11-13Foresatt

Nyheter for skolestart 2013/2014

Et utvalg av våre spill er tilpasset for bruk på nettbrett og smarttelefoner. Gangetesteren og Brøkreseren er utvidet. Karriereguiden er tilbake. Det beste settet med oppgaver fra Treningsleieren kan du spare på.

Spill

Sudoku, Kakuro, Hanois tårn, Gangetesteren og Brøkreseren er klare for å bli spilt på nettbrettet eller smarttelefonen. Spillene har fått en liten merke på seg slik at det er tydelig hvilke spill er tilpasset for nettbrett og smarttelefon.


I tillegg er Gangetesteren utvidet slik at spilleren kan velge en eller flere ganger. Spilleren selv bestemmer hvilke ganger hun ønsker å øve på.

Brøkreseren har blitt utvidet med en treningsutgave der det ikke spilles på tid og en får umiddelbart vite om det avgitte svaret er riktig eller galt. Treningsutgaven av Brøkreseren gir ingen diplom. For å bli Brøkreser og få diplom, må en som tidligere spille spillet.

Treningsleir

I Treningsleieren, oppgavedatabasen med over 20 000 oppgaver, kan hvert oppgavesett merkes med vanskelighetsgrad og trinn som også vises på utskriften. I tillegg kan det nå velges opp til 25 oppgaver i et oppgavesett og ethvert oppgavesett bokmerkes slik at en alltid kan finne tilbake til oppgavesettet.

Lynkurs for ungdomsskolen

Nå har vi 11 lynkurs med begreper, forklaringer og eksempler tilpasset for elevene på ungdomsskolen. Lynkursene er sett med korte artikler med gode forklaringer og eksempler. Lynkursene vil om kort tid bli supplert med videoer og GeoGebra-applikasjoner.

Bildet av Karriereguidens meny.

Karriereguiden er tilbake. Elevene i ungdomsskolen og videregående skole kan lese om ulike yrker. De kan lese om henholdsvis fag på videregående skole og i høyere utdanningog finne ut hvordan matematikk brukes på ulike steder og i ulike yrker.

Gratis plakater

En ny serie på ni plakater hvor innholdet er tilpasset videregående skole har blitt trykket opp og sendt til hver videregående skole i hele landet. Selv om på noen plakater det forekommer innslag av stoff utover pensum, kan flere av plakatene brukes i ungdomsskolen for å øke motivasjonen ytterligere.

Restopplaget av plakatene sender vi ut GRATIS så langt beholdningen rekker. For å se på plakatene og bestille, se i høyrespalten.

Publisert: 21.08.2013 Endret: 26.08.2013