www.matematikk.org
LærerstudenterLærerstudenter

Abeldagen 2017 for 5. trinn - bli med!

Nå er vi fullbooket for Abeldagen 2017. Hvis dere ønsker å stå på ventelisten, fyll ut nettskjema.

Onsdag 24. mai 2017 på Universitetet i Oslo, Blindern i Oslo.

Bakgrunn

Årets vinner av Abelprisen i matematikk, verdens gjeveste matematikkpris er Yves Meyer. 24. mai, dagen etter at vinneren mottar prisen av Kong Harald, er det Abelseminar på Universitetet i Oslo, og i den anledning arrangerer Matematisk institutt et faglig opplegg spesielt tilpasset elever på 5. trinn. Vi garanterer ikke et møte med Abelprisvinneren.

Plakaten for matematikktivolietAktiviteter

Det faglige opplegget vil være et utvalg av passende aktiviteter for 5. trinn fra vårt matematikktivoliet (se under). Aktivitetene velges slik at de samlet dekker mange av kompetansemålene etter 7. årstrinn i LK’06. Ytterligere informasjon om arrangementet vil bli meddelt skolene som melder seg på.

Praktisk informasjon

Skolene må selv besørge transport, men alle elever får lunsj og Abelprisens t-skjorte som minne om dagen. Elevene samles først innendørs på UiO for litt informasjon og utdeling av t-skjorter. Deretter flytter vi ut på Fredrikkeplassen og områdene rundt, hvor de matematiske aktivitetene foregår under ledelse av ansatte og studenter ved UiO. Det er imidlertid viktig at hver enkelt lærer følger sine elever gjennom dagen og passer på at de møter til oppsatte tider i programmet. Lunsj blir servert i Sophus Lies Auditorium, det største auditoriet på Blindern. Fordi fotografering under arrangementet vil forekomme, må skolen informere om enkeltelever som ikke kan tas bilder av i skolesammenheng (se påmeldingsskjema).

Vi tar ikke værforbehold, så husk å kle dere for å kunne være ute. Opplegget blir gjennomført med to grupper, der den ene gruppen er på Blindern fra 09:00-11:00, og den andre fra 11:30-13:30. Ved påmelding må dere oppgi hvilken av gruppene som passer best for deres skole.

Da det er begrenset antall plasser, gjelder første-mann-til-mølla-prinsippet. Påmeldingsfristen er 27. april 2017.

Påmeldingen skjer via nettskjemaet i høyrespalten!

For andre spørsmål, ta kontakt med redaksjonen på post@matematikk.org

Publisert: 27.03.2017 Endret: 28.03.2017